fbpx

/ Infonurk / Osaluskogud / Juhtide ümarlaud: Motivatsioon ja tiimitöö uuel tasemel!

Kujuta ette, et oled koos teiste osaluskogude juhtidega ühel koolitusel, kõik energiast pakatamas ja valmis uusi ideid ammutama. Just see juhtus 11. septembril, kui Eesti Noorteühenduste Liit kutsus kokku osaluskogude juhid ühele inspireerivale Juhtide ümarlauale. 

Tuntud koolitaja Toomas Laigu oli kohal, et jagada oma nippe selle kohta, kuidas olla tõeliselt hea liider ja kuidas hoida oma tiimi liikmed motiveeritud. 

Jätkusuutlikkus ja uute tegijate leidmine 

Kõigepealt andsid Eesti Noorteühenduste Liidu esindajad Rudolf Kasper ja Teele ülevaate sügisesest koolituskavast, mis on täis põnevaid võimalusi arenguks. Nad jagasid ka soovitusi, kuidas hoida motivatsiooni kõrgel ja teha muutusi, mis kestavad kaua. 

Toomas Laigu rõhutas, et osaluskogudes on ülioluline mõelda pikalt – ehk teisisõnu, jätkusuutlikkusele. Uute liikmete leidmine ja nende tiimi toomine on nagu värske õhu sissehingamine, mis hoiab organisatsiooni elujõulisena. Ta jagas erinevaid nippe, kuidas uusi inimesi kaasata, rõhutades, et oluline on luua turvaline ja toetav keskkond, kus kõik julgevad kaasa lüüa. 

Juhtimisstiilid ja tiimikultuur

Laigu rääkis ka erinevatest juhtimisstiilidest. Üks huvitav lähenemine oli “kohtuniku mudel”, mis soovitab juhil olla see kes:

 

*K*iitab ja tunnustab häid sooritusi 

*O*tsustab, mis on eesmärgid ja mida oodatakse temast 

*H*oolitseb oma tiimi eest ja näitab üles tõelist huvi 

*T*agasisidestab ja julgustab küsima küsimusi

*U*saldab oma tiimi ja ehitab üles vastastikust usaldust

*N*aeratab ja loob positiivset keskkonda 

*I*nnustab ja inspireerib teisi olema parimad iseendad 

*K*oostöö aldis, sest koos jõuab kaugemale! 

 

Tiimikultuuri mõjutavad paljud asjad: selged eesmärgid, igaühe initsiatiiv, riskide võtmise julgus, koostöö, inimeste vabadus tegutseda, ühine identiteet, hüved ja boonused, konfliktide lahendamise oskus ning muidugi hea kommunikatsioon. 

Tähtis on ka meeles pidada, et ainult tulemustele keskendudes võime inimesed läbi põletada. Tunnustav juhtimine seevastu toob paremaid tulemusi, suuremat edu ja meeskonnaliikmeid, kes on pühendunud ja jäävad tiimi pikaks ajaks. 

Vastutus ja motivatsioon: Igaüks loeb! 

Iga tiimiliige peab võtma vastutuse oma töö ja tulemuste eest. Laigu ütles, et inimeste motiveerimiseks on palju erinevaid viise – mõnele meeldivad ühised üritused, teisele koolitused ja arenguvõimalused. Leia, mis sinu tiimi liikmeid innustab! 

Inspireerituna tulevikku! 

Ümarlaual osalenud noored juhid said palju praktilisi nõuandeid, kuidas inimesi kaasata, motiveerida ja luua keskkond, kus igaüks tunneb end hinnatuna. Eesti Noorteühenduste Liit lubab, et selliseid arendavaid üritusi tuleb veel, et toetada noorte juhtide kasvu ja arengut.

 

/ Autor

Rudolf Kasper Naruski

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status