fbpx

/ Infonurk / Huvikaitse / Haridus- ja Teadusministeeriumi noortenõukogu: noorte valimisiga tuleb langetada

4. septembril toimus Haridus- ja Teadusministeeriumi noortenõukogu kohtumine, mille päevakorras olid kärpeplaanid, riikliku noortenõukogu kontseptsioon, valimis- ja kandideerimisea langetamine ning kutsehariduse reformikava ja kõrghariduse muudatused.

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) tutvustas kohtumisel riikliku noortenõukogu kontseptsiooni, mille eesmärk on luua üleriigiline noortenõukogu 2-aastase mandaadi põhimõttega, mille liikmed saavad pakkuda sisendit otsustusprotsessidesse proaktiivselt ning ka vastavalt vajadusele. Noortenõukogu liikmed ning Haridus- ja Teadusminister Kristina Kallas toetasid kontseptsiooni.

Valimis- ja kandideerimisea langetamise arutelul tutvustas ENL teiste riikide praktikat, Eesti edulugu ning tulevikuvajadusi. Ühiselt nenditi, et noorte ühiskonnaellu kaasamine tähendab noortele rohkemate õiguste andmist, millele aitab kaasa valimisea langetamine. 

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul on mitmete teiste riikide kogemus näidanud, kuidas valimisea langetamine on suurendanud noorte aktiivset osalemist ühiskondlikus elus. Ka Eestis võiks noorte aktiivsust toetada. Noorte kaasamine tähendab aga ka noortele õiguste andmist, nii on neil võimalus kaasa rääkida oma tulevikku mõjutavates otsustes. Selleks on vajalik noorte valimisiga langetada,” ütles minister Kallas. 

Loe Haridus- ja Teadusministeeriumi pressiteadet lähemalt siit.

/ Autor

Henry Kask

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status