fbpx

/ Infonurk / Projektid / Noorte osaluse fond ootab sinu projekti! Kust aga leida inspiratsiooni?

Tänavune esimene Noorte osaluse fondi tähtaeg on kohe-kohe käes. Noorte osaluse fond ehk NOF ootab projekte, mille fookuses on uute osalusvõimaluste loomine, olemasolevate osalusvormide arendamine ja noorte osalusvaldkonna võrgustikutöö. Tänavu on fondi fookuses eelkõige just üle-eestiline koostöö. 15. veebruari õhtuks ootab fondi haldur kõikidelt rahastuse taotlejatelt täidetud taotlusvormi ja tegevuskava.

Otsid aga ikka veel häid ideid, mida projektiks kirjutada? Aitame su loomingulised mahlad jooksma ning toome välja paar ägedat projekti 2020. aastast, mis said NOFist toetust ning mis võiksid inspiratsiooniks olla teistelegi projektikirjutajatele!

1. Koostööprojekt “Lühike koolitus, pikaajaline tulemus!”

Tartu Linna Noortevolikogu noored sõitsid Pärnusse koos Anne noortekeskuse aktiiviga, kus nad said rohkem teada Fridays For Future tegevuse kohta ja käisid prügimatkal, kus nad said ka prügi korjamise kogemuse. Kindlasti omandasid noored keskkonnateadlikuma ja -sõbralikuma hoiaku ja kui keegi nende sõpradest või lähedastest peaks kunagi prügi maha viskama, lasevad nad selle neil uuesti üles korjata ja prügikasti visata ning räägivad neile, miks see pole aktsepteeritav.

2. Ideedesein

Pärnu noorte innovatsioonikeskusesse HUUB loodi Ideedesein, mida noored saavad pea igapäevaselt kasutada kõigile teistele oma ideede välja pakkumiseks. Nii saavad sündida uued algatused ja meeskonnad. Noored, kes juba on oma mõtteid ideedeseinale riputanud, on juba saanud positiivset tagasisidet ning uusi tiimiliikmeid!

30. novembril toimus noorsootöö nädalat kokkuvõttev live saade, milles kajastati ka MTÜ HUUBi ja sealset Ideedeseina. Vaata videot alates 56. minutist.

 

3. Sreda cast taskuhääling

MTÜ SREDA projektiga loodi noortele taskuhäälingute sari, kus käsitleti venekeelsetele noortele olulisi teemasid. Näiteks tutvustati huvitavaid Eestis toimuvaid sündmusi ja kutsuti erinevaid inimesi, ka ametnikke ja poliitikuid, vestlema oma tegemistest või arutlema ühiskonnas olulistel teemadel. Saatekülalised on olnud näiteks erakonna Eesti 200 eestvedaja Kristiina Kallas või Reformierakonda kuuluv Hanno Pevkur. 

 

Kui sul hakkas mõte jooksma, siis saada oma projekt meie poole teele juba enne esmaspäeva! Kui aga sa ei ole kindel, kuidas head projekti kirjutada, siis vaata meie soovitusi lähemalt järgmisest videost.

 

Loe NOFi kohta lähemalt SIIT ning uuri lisainfot fondi haldurilt Maarja Mehistelt meililt projektifond@enl.ee

/ Autorid

Maarja Mehiste

maarja@enl.ee

/ VAATA KA

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status