fbpx

/ Infonurk / Noorte osaluse fond / ENL kuulutab välja Noorte Osaluse Fondi VÄLKVOORU | taotluste tähtaeg 24.10.2024

ENL kuulutab välja Noorte Osaluse Fondi VÄLKVOORU | taotluste tähtaeg 24.10.2024

Tänavune noorsootöö nädal, mis toimub 11.-17. novembril, keskendub kultuuririkkuse ja väärtustamisele ja mõtestamisele, noorte (sh rändetaustaga ja erivajadustega) kaasatuse toetamise ja võrdsete võimaluste tagamisele ning rahvusvahelise noorsootöö ja noorteinfo võimalustele. 

Sellest lähtuvalt kuulutab Eesti Noorteühenduste Liit välja Noorte osaluse fondi välkvooru, mille eesmärgiks on arutelude (näiteks osaluskohvik, generatsioonidevaheline dialoog) ja piirkonna noorte teadlikkuse tõstmisele suunatud sündmuste korraldamine noorte võrdse kaasatuse ja osaluse teemadel. Sündmused tuleb ellu viia noorsootöö nädala (11.-17.11.2024) jooksul.

Taotletava summa piirmäär on 1000€ ja taotlus tuleb esitada aadressil projektifond@enl.ee hiljemalt 24.10.2024 kell 23.59. Taotlusvorm on leitav Eesti Noorteühenduste Liidu kodulehel. NB! Meetmest on võimalik toetust saada ka nendel kohaliku tasandi osaluskogudel ja kohalikel omavalitsustel, kes on 2024. aasta jooksul juba toetust saanud.

Soovitame arutlusele võtta 3-6 teemat, mis puudutavad otseselt ka konkreetset maakonda või omavalitsust, kus sündmus aset leiab. Arutelu tulemustest luuakse lühikokkuvõtte, mis edastatakse nii kohalikule omavalitsusele ja Eesti Noorteühenduste Liidule sisendiks.

Suunavad teemad arutelude ja sündmuste planeerimiseks (Noorsootöönädala fookusteemad):

  • Erineva tausta ja huvidega noorte (sugu, geograafiline taust, seksuaalsus, rahvus ja palju muud tegurid) osalus ja kaasatus kohaliku omavalitsuse tasandi otsustusprotsessidesse
  • Noorte osalusvõimalused riiklikul või rahvusvahelisel tasandil, info ja võimaluste kättesaadavus ning kultuuridevaheline õppimine
  • Noorte kaasatus kohaliku kogukonna- ja kultuuripärandi säilitamisesse ja arendamisesse

Teemadest lähtuvalt kutsume üles eelpool välja toodud arutelusid pidama muuhulgas ka 2025. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste ootuses (täiendavaid küsimusi):

  • Milline on hetkel omavalitsuses noorte seisukohtade esindatus ja noorte kaasatus KOV tasandi otsustesse? 
  • Kuidas suurendada noorte kandidaatide arvu ja seeläbi ka noorte esindatust ja seotust kohaliku omavalitsuse ja kogukonnaga?
  • Milliseid muutusi noored ootavad? Kuidas saame noortena aidata kaasa sellele, et neid muutusi päriselt ellu viia?

NB! Fondist on oodatud raha taotlema kohaliku ja maakondliku tasandi osaluskogud (noortevolikogud, noortevolikogu loovad aktiivrühmad, maakondlikud noortekogud) ja kohalik omavalitsus juhul, kui eesmärk on taaselustada osaluskogu kohalikul tasandil.

17. oktoobril kell 16.00 toimub ka infotund, selgitame soovijatele täpsemalt lahti välkvoorust rahastuse taotlemise tingimusi ja teemafookusi. Registreeri end siin: https://forms.gle/jx8e64H7M4gyYbFn7

LISAINFO: enl.ee/fond

Noorte osaluse fondi elluviimist toetab Haridus- ja Teadusministeerium.

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status