fbpx

/ Infonurk / Muu / ENL esitab 25. oktoobril Riigikogus ettepanekud noorte tööhõive olukorra parandamiseks

ENLil on hea meel teatada, et 25. oktoobril kell 11:00-13:00 toimub Riigikogu konverentsisaalis kultuuri- ja sotsiaalkomisjoni ühisistung teemal Noored ja tööturg – probleemid ja lahendused.

Ühisistungil käsitletakse järgnevaid teemasid:

  • Noorte teavitamine ja ettevalmistamine tööturule sisenemiseks (karjääriõpe ja -nõustamine, praktikakohad, noorsootöö roll, vabatahtlikuna tegutsemine jne)
  • Noored tööturul (tööturule sisenemise sujuvus, tööandjate huvitatus noorte töölevõtmisel, tööturu osapoolte vaheline koostöö, tööturuteenuste osutamine jne)

Arutelu ajakava

11:00 – 11:05 istungi avamine (kultuurikomisjoni esimees)
11:05 – 11:15 haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase sõnavõtt, Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsleri Egle Kääratsi sõnavõtt (a 5 minutit)
11:15 – 11:25 Eesti Noorteühenduste Liidu ettekanne (10 minutit)
11:25 – 12:05 Haridus- ja Teadusministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi, Töötukassa, Kaubandus- Tööstuskoja ettekanded (a 10 minutit)
12:05 – 12:50 komisjonide liikmete küsimused ja sõnavõtud, küsimused ja sõnavõtud saalist
12:50 – 13:00 arutelu kokkuvõte (sotsiaalkomisjoni ja kultuurikomisjoni esimehed)

Arutelust tehakse ka internetis otseülekanne – http://www.riigikogu.ee/live/otse.asx

Kuna kohtade arv Riigikogu konverentsikeskuses on piiratud, siis julgustame noorteühinguid jälgima internetiülekannet, kuid põhjendatud soovi korral püüab ENL leida võimalusi ka noorteühingute esindajate osalemiseks. Oma soovist osaleda ühisistungil andke palun teada aadressile martti@enl.ee hiljemalt 20. oktoobriks.

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status