/ Pressiteade: Varivalimiste e-hääletusel on osalenud üle tuhande noore

Eesti Noorteühenduste Liit
28. veebruar 2011
PRESSITEADE

Varivalimiste e-hääletusel on osalenud üle tuhande noore

Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) varivalimiste projekti raames läbiviidavas e-hääletussimulatsioonis on täna pärastlõunase seisuga osalenud üle tuhande noore ning aktiivseimaks piirkonnaks on olnud Järva- ja Viljandimaa.

14-17aastastel Eesti kodakondsusega noortel on võimalik varivalida aadressil www.varivalimised.ee kuni 3. märtsi südaööni, pärast mida e-hääletamine suletakse. Varivalida saab e-kooli, SEB ja Swedbanki kasutajatunnuste ning ID-kaardi abil.

“Kuna eelmise nädala lõpp möödus paljudes koolides aktusemeeleolus ja lühendati koolipäevi, siis usume, et sellel nädalal kasvab varivalimistel osalejate aktiivsus märgatavalt,” selgitab ENLi varivalimiste projektijuht Mailis Ostra.

“Eestis on ligi 70 000 14-17aastast noort, kellel on võimalik osaleda varivalimistel ning kes järgmiste Riigikogu valimiste perioodiks on valimisealised. Ma arvan, et see on päris arvestatav huvigrupp, kellel on juba praegu võimalus varivalimistel osalemisega näidata, et noored on olemas ja valmis kaasa mõtlema. Ühiskond peaks neid noori igati julgustama aktiivselt osalema ja arvamust avaldama, hoolimata sellest, et nad tänasel päeval veel valimisealised ei ole,” lisab Ostra.

Varivalimiste e-hääletuse tulemused tehakse teatavaks 6. märtsil Tallinnas Solarise keskuses kõigile huvilistele avatud varivalimiste peol pärast päris valimiste hääletuspunktide sulgemist.

Varivalimised on ENLi 14-20aastastele noortele suunatud poliitiliselt sõltumatu kodanikuharidusprojekt, mida liit korraldab teist korda. Üleriigiliselt ja e-hääletamise teel toimuvad varivalimised esmakordselt. Projekti eesmärgiks on süvendada noorte huvi ühiskonnaelus kaasarääkimise vastu ning viia noorte arvamus avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega. Projekti raames toimuvad üle Eesti debatid, õpilastööde konkurss valimisreklaami teemal, simulatsioonimängud otsustusprotsessidest ning 25. veebruarist kuni 3. märtsini saavad kõik 14-17aastased Eesti kodakondsusega noored osaleda üleriiigilises e-hääletussimulatsioonis ning valida Riigikogu kandidaatide vahel.

Varivalimiste projekti rahastavad SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Avatud Eesti Fond, Siseministeerium ja Hasartmängumaksu Nõukogu. Projekti meediapartneriteks on Eesti Rahvusringhääling ja Postimees. Projekti toetavad Ordi, vabaajakeskus Solaris ja teater Vanemuine.

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
GSM: 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee
www.enl.ee
www.varivalimised.ee 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status