/ Pressiteade: Eesti noortekogud kohtuvad Osaluskogude suvekoolis

Eesti Noorteühenduste Liit
19. august 2011
PRESSITEADE
Eesti noortekogud kohtuvad Osaluskogude suvekoolis
19.-21. augustil toimub Võrtsjärve ääres Vaibla puhkekeskuses Osaluskogude suvekool, kus kohtuvad noored kõikidest aktiivsematest Eesti omavalitsuste noortekogudest ja noortevolikogudest.
 
Kolme päeva vältel toimub palju huvitavaid koolitusi, maakonnad pistavad rinda osaluskogude Olümpial, vahetavad parimaid praktikaid, peavad maha ühe taasiseseisvuspeo jne. Kokku on osalema oodatud 150 noort aktivisti, keda koolitatakse enese- ja inimeste juhtimise, avaliku esinemise ja internetiturunduse teemadel.
 
\”Osaluskogude suvekool on heaks akude laadijaks ja preemiaks parimatele noortekogude-noortevolikogude aktivistidele. Suvekoolis leiavad kinnistamist parimad osaluse-kaasamise praktikad ning tänu erinevatele koolitustele saavad väiksemad ja suuremad osaluskogud oma kodukohas järeltõukena hea hoo sisse!\” leiavad suvekooli peakorraldajad Anni Metstak ja Kristo Notton.
 
21. augustil viiakse veel läbi treeningpäevad oktoobris tuleva üle-Eestilise osaluskohvikute aktsiooni projektijuhtidele ning noortekogude juhtidele. \”Kindlasti tuleb silmad lahti hoida, sest osaluskohvikute korraldamine \’teeme ära\’ formaadis võib potentsiaalselt muuta poliitikute suhtumist Eesti noortesse ja noortekogudesse,\” väitis ka selle projekti üks eestvedajatest Anni Metstak.
 
Kui sinu omavalitsuses ei tegutse veel noorte osaluskogu, tutvu võimalustega noortekogude veebipesas www.noortekogud.ee ja võta meiega ühendust!
 
Osaluskogude suvekooli aitavad korraldada Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Noorsootöö Keskus ja SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.
Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 58 Eestis tegutsevat noorteühingut ja noorte osaluskogu. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status