fbpx

/ Infonurk / Huvikaitse / Kultuuriministeeriumi juurde loodi noortenõukogu

15. märtsil toimus kultuuriministeeriumi noortenõukogu avakohtumine, kus noorteühenduste esindajad ja ministeeriumi ametnikud arutasid, kuidas arendada eesti noorte liikumisharrastusi ning edendada noorte koostööd rahvusvähemuste kultuuriseltsidega. 

Noortenõukogu eesmärk on luua noorte ja ministeeriumi vahel struktureeritud dialoog, mis soodustab noorte kaasarääkimisvõimalusi poliitikate kujundamisel. Ministeeriumi vaatest on tegemist noortest koosneva nõuandva koguga, kellega kohtutakse regulaarselt. Noortenõukogud tegutsevad juba ka Haridus- ja Teadusministeeriumi, Keskkonnaministeeriumi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi juures. 

Kultuuriministeeriumi noortenõukokku kuuluvad järgmiste organisatsioonide esindajad: Eesti Noorteühenduste Liit,  Eesti Üliõpilaskondade Liit, Eesti Reformierakonna Noortekogu, Tallinna Läänemere Gümnaasiumi Õpilasesindus, Türi valla noortevolikogu,  YFU Eesti, Kuusalu Noortevolikogu, Noored Sotsiaaldemokraadid,  Eesti Noorte Tantsu Ühing, Youth English Club, Noored Rohelised, Viljandi Noortevolikogu, MTÜ Avatud Vabariik ja Keskerakonna Noortekogu. 

Noortenõukogu tegevust koordineerib Eesti Noorteühenduste Liit koostöös Kultuuriministeeriumiga. Järgmine noortenõukogu kohtumine toimub 2022. aasta sügisel. 

Lisainfo:
Triin Roos
Eesti Noorteühenduste Liidu juht
triin@enl.ee

/ Autor

Triin Roos

triin@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status