fbpx

/ Infonurk / Muu / Algas kandideerimine Eesti kliima noordelegaadiks!

 
Eesti Noorteühenduste Liit koostöös kliimaministeeriumi ja Noorte Keskkonnanõukoguga kuulutab välja konkursi, et leida Eesti kliima noordelegaat aastateks 2024-2026. Kandideerimine on avatud 22. septembrini 2024.Kandideerima ootame kõiki 18-24-aastaseid noori, kes tunnevad huvi kliimapoliitika, kliimaministeeriumi ja selle tegemiste vastu. Kliima noordelegaadi ülesanne on esindada Eesti noori ÜRO kliimakonverentsil ning Eesti tasandil erinevatel üritustel.
 
Kandideerimise tingimused:
 
  • Kandideerimise hetkel peab kandidaat olema vähemalt 18-aastane ning olema 2026. aasta lõpuni vanuses kuni 30 eluaastat.
  • Kandidaadil peab olema Eesti kodakondsus ning tema alaliseks elukohaks peab olema Eesti Vabariik (see tähendab, et kandidaat peab püsivalt elama Eestis kuni 2026. aasta lõpuni).
Eesti kliima noordelegaadi 2024.-2026. aasta tegevuskava ja ülesanded:
 
  • Kliima noordelegaadi süsteem toimub juunior-seenior põhimõttel. 2024.-2026. aasta kliima noordelegaat on esimesel aastal juunior, keskendudes peamiselt tegevustele ning sisendikorjele Eestis, et valmistada end ette seenior aastaks. 2025. oktoobris saab juunior noordelegaadist seenior, ning ta osaleb ÜRO kliimakonverentsil COP 30 Brasiilias ning on kuni 2026. aasta oktoobrini mentoriks järgmisele juunior noordelegaadile.
  • Sisseelamisperioodi  toimub oktoobris-novembris. Perioodi eesmärgiks on anda uuele noordelegaadile ülevaade programmist, kliimaministeeriumist ning selle toimimisest ja jagada parimaid praktikaid. Samuti kaasatakse noordelegaat Eesti noordelegaatide ja Eesti Noorteühenduste Liidu võrgustikku ning tutvustatakse sealseid võimalusi. Toimub kohtumine kliimaministeeriumi esindajatega, et omavahel paremini tuttavaks saada ja panna paika 2025. aastaks ühised eesmärgid.
  • 2025. aasta novembris osaleb noordelegaat ÜRO kliimakonverentsil COP30 Brasiilias– koos kõrgetasemelise Eesti delegatsiooniga. Lähetusel toetab noordelegaat  Eesti esindust ÜRO juures, esindab Eesti noori ning kajastab toimuvat sotsiaalmeedias (igapäevaselt), blogipostitustes jm vahendusel ka Eesti noortele. Arvestama peab vähemalt ühe nädalase välisvisiidiga.
  • Aastaringsed tegevused: noordelegaadi sotsiaalmeedia ja kodulehe haldamine; tööks sisendi kogumine; sündmuste korraldamine; blogipostitused noordelegaadi ja ENLi blogisse, et kajastada kliima-teemasid ja kokkuvõtteid välissündmustest; erinevatel ENLi, kliimaministeeriumi ja partnerite sündmustel osalemine, et tutvustada kliima noordelegaadi programmi, luua kontakte, vajadusel intervjuude andmine.
PS! Tegemist on vabatahtliku positsiooniga, kuid kõik noordelegaadi tööga seotud kulutused kaetakse (nt ÜRO kliimakonverentsi majutuskulud, lennupiletid jms). Lisaks on võimalik noordelegaadil kasutada ENLi kontorit ning võtta osa nii meeskonnale kui võrgustikule korraldavatest sündmustest.
 
 
 
Kandideerimine
Noorte kliimadelegaadi esindajaks kandideerimiseks täida küsimustik siin. Tähtaeg 22.septembrini 2024 kell 23:59.Kandideerimisvormis on vaja esitada inglisekeelne video (max 3 min), kus selgitad enda nägemust kliima noordelegaadi rollist COPidelENL viib septembri teises pooles kandidaatidega läbi intervjuu, mille põhjal valitakse lõppvooru välja 3 kandidaati, kes kohtuvad oktoobri alguses ENLi ja kliimaministeeriumi esindajatega. Noordelegaat valitakse välja ENLi ja kliimaministeeriumi koostöös.
 
Kandideerimine on avatud kuni 22. septembrini.
 
Kliima noordelegaadi programmi elluviimist rahastab Eesti Kliimaministeerium.
 
Lisainfo:
Henry Kask
Eesti Noorteühenduste Liit
huvikaitse spetsialist
E-mail: henry@enl.ee
GSM: + 372 5308 6793

/ Autor

Henry Kask

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status